Во зоолошка градина во Берлин се роди ретка црвена панда

Во зоолошка градина во Берлин пред три недели се родила ретка црвена панда, само неколку месеци откако нејзините родители биле донесени од Индија. Како што соопштија од градината, бебето е пронајдено на 6 јуни до неговата мајка и сега е големо колку морско прасе. Полот засега не е утврден и сѐ уште нема име. Ова е … Continue reading Во зоолошка градина во Берлин се роди ретка црвена панда

Текстот Во зоолошка градина во Берлин се роди ретка црвена панда е превземен од Reporter.mk.