За аџилак во Мека, потребен е доказ за вакцинација

Министерството за здравство, на Саудиска Арабија соопшти дека муслиманите кои сакаат да извршат аџилак годинава ќе треба да докажат дека се вакцинирани против Ковид-19. Владата во Ријад подвлече дека вакцинацијата против коронавирусот ќе се смета за главен услов за учество во аџилакот во Мека, кои сите муслимани кои можат, треба да го направат еднаш во … Continue reading За аџилак во Мека, потребен е доказ за вакцинација

Текстот За аџилак во Мека, потребен е доказ за вакцинација е превземен од Reporter.mk.