Загадувањето на авионите е веќе минато, научниците со решение за овој децениски проблем

Научници од Универзитеот во „Оксфорд“ велат дека можеби пронашле начин како да го намалат загадувањето, предизвикано во воздушниот сообраќај, пренесуваат медиумите. Тие успеале да го претворат јаглен-диоксидот (CO2) во гориво со нулта емисија на отровни гасови. Техниката се состои од загревање на мешавини со лимонска киселина, водород и катализатор, составен од жива, манга и калциум, … Continue reading Загадувањето на авионите е веќе минато, научниците со решение за овој децениски проблем

Текстот Загадувањето на авионите е веќе минато, научниците со решение за овој децениски проблем е превземен од Reporter.mk.