Жена од Сингапур роди бебе со антитела на коронавирус

Во Сингапур една жена која била инфицирана со коронавирус, за време на нејзината бременост во март, родила бебе кое имало антитела на коронавирусот. Ова за научниците претставува нов доказ дека, ковид 19 може да се пренесе од мајката на плодот. Бебето, кое е родено овој месец, нема ковид 19, но има антитела, јавила денес телевизијата … Continue reading Жена од Сингапур роди бебе со антитела на коронавирус

Текстот Жена од Сингапур роди бебе со антитела на коронавирус е превземен од Reporter.mk.